Cara Borong Barang Murah..

Persoalan Biasa Bila Hendak Borong Barang Murah Secara Online Dari ChinaPersoalan Biasa Bila Hendak Borong Barang Murah Secara Online Dari China. Bila ke luar negara dan hendak shopping barang dari negara terbabit, pasti ada persoalan yang berlegar-legar di fikiran. Contohnya jika dari negara China..

Mata wang apa yang digunakan, hendak convert macam mana dengan wang Malaysia..

Lebih-lebih lagi jika anda hendak barang borong murah dari China. Kalau anda sudah terbiasa borong di sana, macam mana jika anda baru pertama kali memborong, mesti gabra, kan..

Persoalan Biasa Bila Hendak Borong Barang Murah Secara Online Dari China

Persoalan Biasa Bila Hendak Borong Barang Murah Secara Online Dari China

Lebih-lebih lagi bermasalah bila anda hendak barang borong murah secara online dari website mereka. Macam mana hendak transfer wang, hendak menggunakan bank apa ? Mujur lah ada panduan ini yang dapat menyelesaikan masalah anda iaitu Rahsia Taobao..

Panduan yang ditulis oleh Nigel Ong..


Dan..

Ini sedikit penkongsian soalan-soalan biasa bila hendak borong barang murah khususnya dari China..

S : Adakah saya perlu pandai berbahasa cina untuk membeli borong di china secara online?
J : Tidak perlu!. Anda boleh memborong barang dari china secara online dengan menggunakan bahasa "simple english" sahaja.

S : Adakah saya perlu mempunyai kad kredit atau akaun bank china untuk membeli barang dari china?
J : Tidak perlu!. Dengan teknik yang kami dedahkan di dalam ebook ini, anda boleh membeli dan membayar menggunakan akaun bank tempatan (Maybank).

S : Kawan saya kata, harga barang di Taobao lebih mahal berbanding Alibaba! Benarkah?
J : Ya! Jika mahu dibandingkan dengan Alibaba, harga di Taobao memang sedikit mahal. Ini kerana, Alibaba adalah khusus untuk pemborong besar manakala Taobao adalah untuk pemborong kecil. Jika anda bercadang untuk mengimport barang dengan kuantiti yang banyak (500 unit ke atas), sememangnya Alibaba adalah lebih sesuai. Tetapi, jika anda baru bermula dan mahu memborong barang secara kecil-kecilan, 100 unit ke bawah, Taobao adalah lebih sesuai.

S : Adakah saya akan dikenakan cukai jika memborong barang secara online?
J : Kemungkinan anda untuk dikenakan cukai itu ada! Tapi kemungkinan itu kecil, iaitu sekitar 0.5%. Cukai selalunya akan dikenakan jika anda membuat pembelian dengan kuantiti yang agak banyak (dalam lingkungan 500 unit ke atas)

S : Berapakah kadar pertukaran matawang RM dengan matawang China?

J : China menggunakan matawang yuan, atau disebut RMB. Kadar tukarannya adalah sekitar RM0.60 sen bagi 1 yuan. Untuk memeriksa kadar semasa, anda boleh menggunakan Google. Taipkan sahaja di Google "RMB to MYR" . Oleh itu, jika anda nampak sesuatu barang di TaoBao itu berharga ¥30 , ia sebenarnya hanyalah berharga RM18. Sangat murah bukan?

S : Saya tidak mahu memborong, saya hanya mahu membeli barang di China untuk kegunaan sendiri sahaja! Adakah ebook ini sesuai untuk saya?

J : Ya! Sudah tentu! Tiada masalah. Anda masih boleh gunakan teknik yang diajarkan di dalam ebook ini untuk membeli-belah bagi kegunaan anda sendiri! Sudah pastinya anda akan dapat berjimat dengan lebih banyak lagi jika mahu dibandingkan dengan anda membeli barang yang sama di kedai-kedai berhampiran anda. Berminat Barang Borong Murah secara Online

Andaikan persoalan anda sudah terjawab dan anda berminat untuk borong secara online. Rahsia Taobao ini ditulis khusus untuk mereka yang ingin mengimport barang secara online melalui website Taobao.com..

Ingin bisnes online atau sebagai dropship..

Dan..

Anda boleh borong barang secara sederhana dan ia memang sesuai untuk yang ingin berniaga secara kecil-kecilan. Orang kata bermula lah dahulu dengan modal yang rendah, lama kelamaan upgrade bisnes anda itu..huhu..

Sekian untuk artikel kali ini... 


0 Komentar untuk "Persoalan Biasa Bila Hendak Borong Barang Murah Secara Online Dari China"

Back To Top